Winterbanden

Winterbanden

Goede banden zijn essentieel voor uw veiligheid en wegligging, zeker in de winter. In sommige Europese landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Hoewel dat niet het geval is in Nederland, zijn winterbanden ook hier de veiligste keuze. Winterbanden hebben namelijk een zachtere samenstelling, waardoor deze beter geschikt zijn voor lage(re) temperaturen; u heeft meer grip, meer comfort en meer veiligheid bij winterse omstandigheden zoals sneeuw of ijs.

In welke landen zijn winterbanden verplicht?

In steeds meer landen is het gebruik van winterbanden in een bepaalde periode verplicht. In de landen waar winterbanden verplicht zijn kunt u aansprakelijk gesteld worden bij een ongeluk als u zelf geen winterbanden heeft. Daarnaast is het voor uw eigen veiligheid natuurlijk ook verstandig om met winterbanden te rijden. Bekijk hier het overzicht van de ANWB waarin de landen worden benoemd waarin winterbanden verplicht zijn.

Profiel van winterbanden

Er is geen minimale profieldiepte vastgesteld voor winterbanden. De ANWB adviseert om winterbanden met een profieldiepte minder dan 4 mm te vervangen door nieuwe winterbanden. Als u niet weet wat de profieldiepte van uw banden is, dan is dat uiteraard geen probleem. Automat Assen controleert de profieldiepte van uw banden altijd voordat deze verwisseld worden.

Wanneer zomerbanden wisselen naar winterbanden?

Als richtlijn kunt u september aanhouden voor het wisselen van zomerbanden naar winterbanden, en april voor het wisselen van winterbanden naar zomerbanden. Voor het wisselen van seizoensgebonden banden adviseren wij u om tijdig een afspraak te maken bij Automat Assen.

 


Uw bandenwissel plannen of wilt u meer informatie?