Zomerbanden

Zomerbanden

Goede banden zijn essentieel voor uw veiligheid en wegligging. In de winter zijn winterbanden de meest verstandige keuze, maar om ook in de zomer te blijven rijden met winterbanden is geen goed idee. Uw remweg wordt langer door het zachte rubber van een winterband waardoor de kans op ongelukken toeneemt. Ook verbruikt u meer brandstof dan nodig. Daarnaast zijn zomerbanden er speciaal voor ontwikkeld om u met zon en warmte, maar ook bij ‘normale’ Nederlandse weersomstandigheden van A naar B te brengen.

Wanneer moeten mijn zomerbanden verwisseld worden?

De profieldiepte van een band is standaard 6 tot 7 millimeter. Bij een profieldiepte van minder dan 1,6 millimeter is het wettelijk verboden om nog door te rijden. Uit voorzorg en veiligheid adviseren wij u daarom om uw banden alvast te verwisselen bij een profieldiepte van 2 millimeter. Zo voorkomt u problemen en garandeert u uw eigen veiligheid. Als u niet weet wat de profieldiepte van uw banden is, dan is dat uiteraard geen probleem. Automat Assen controleert de profieldiepte van uw banden altijd voordat deze verwisseld worden. Zo weet u zeker dat uw band wordt verwisseld als het nodig is.

Wanneer winterbanden wisselen naar zomerbanden?

Voor het wisselen van seizoensgebonden banden adviseren wij u om tijdig een afspraak te maken bij Automat Assen. Als richtlijn kunt u de maanden april tot en met september aanhouden voor het rijden met zomerbanden. Overige maanden rijdt u idealiter met winterbanden. Houd het weer ook goed in de gaten, want als u met 7 graden buiten nog rijdt met winterbanden, dan is het wisselen naar zomerbanden ook aan te raden.

Profiel zomerbanden

Er is wettelijk geen minimale profieldiepte vastgesteld voor winterbanden. De ANWB adviseert om zomerbanden met een profieldiepte minder dan 2 mm te vervangen door nieuwe zomerbanden. Als u niet weet wat de profieldiepte van uw banden is, dan is dat uiteraard geen probleem. Automat Assen controleert de profieldiepte van uw banden altijd voordat deze verwisseld worden.