Bougies vervangen

Bougies

Bougies zijn kleine, maar essentiële onderdelen in de verbrandingsmotor van uw auto omdat deze ervoor zorgen dat de verbranding van benzine tot stand komt. Als de bougies niet naar behoren functioneren, dan kan dat veel schade en dus kosten aan uw motor opleveren. Dat wilt u natuurlijk niet! Laat ze daarom op tijd vervangen bij ons!

Wanneer moeten mijn bougies worden vervangen?

Het is van belang dat u uw bougies op tijd laat vervangen. Autofabrikanten hanteren verschillende termijnen voor het vervangen van de bougies. Wanneer de bougies moeten worden vervangen staat exact beschreven in uw onderhoudsboekje. Als richtlijn kunt u aanhouden dat deze maximaal drie jaar kunnen worden gebruikt, maar bij de bougies geldt wel: vervang deze liever wat te snel dan te laat! Nieuwe bougies kosten slechts een paar euro, maar als u te lang met bougies door blijft rijden kan de schade en dus de kosten onnodig gauw hoog oplopen.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van bougies?  

Het vervangen van de bougies is geen tijdrovende klus en u ontvangt vooraf een prijsspecificatie, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. 

 

Moeten uw bougies vervangen worden of wilt u meer informatie?