APK-keuring

Moet uw auto binnenkort weer voor APK? Kom langs Automat Assen voor een snelle en betrouwbare keuring.

Wat is de APK-keuring?

De Algemene Periodieke Keuring, ook wel APK-keuring, is een wettelijk verplichte keuring in Europa. Om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen, wordt uw auto op een aantal essentiële punten gecontroleerd. Dit is op basis van de officiële regelgeving van het RDW. Hierbij kunt u denken aan: autobanden, remmen, verlichting en schokdempers. Bij Automat Assen wordt uw auto uitsluitend gekeurd door gecertificeerde APK-keurmeesters. 

Zonder een geldige APK mag u de weg niet meer op. Doet u dit wel, dan kunt u een boete krijgen van het RDW en de politie. Als u zonder geldige APK een ongeluk krijgt, dan keert de verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is van belang dat u weet wanneer uw auto gekeurd moet worden. Wanneer en hoe vaak uw auto gekeurd moet worden, hangt af van de leeftijd van uw auto.

Wanneer moet uw auto gekeurd worden?

Heeft u nog niet eerdere een APK-keuring gehad? Dan kunt u in onderstaande schema zien wanneer uw voor het eerst APK gekeurd moet worden. Heeft u al eerder een APK-keuring gehad? Check hier wanneer uw APK-vervaldatum is.

Voertuigsoort Datum 1e toelatingBrandstofsoortWanneer APK?
Personenauto’s (met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg) en lichte bedrijfsauto’s (met een maximaal toegestane massa tot en met 3.500 kg)​ Na 1 januari 2005 Benzine, alcohol en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum APK), daarna twee keer na 2 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar​ (voor vervaldatum APK)

Keuringsrapport

Na het keuren van uw auto, ontvang u een keuringsrapport waar eventuele repartie-, afkeur- en adviespunten op staan. Adviespunten zijn mankementen die nu nog niet tot een afkeuring leiden, maar binnenkort wel gerepareerd of vervangen moet worden. Is uw auto afgekeurd? Dan kunt u dit in vrijwel alle gevallen laten repareren bij Automat Assen. Voordat wij dit doen nemen wij contact met u op. U komt nooit voor onaangename verrassingen te staan.


Is uw auto toe aan de APK of wilt u meer informatie?