Over Automat Assen

foto1

Assen 2015 – Automat Assen viert deze maand het 25-jarig bestaan. Het eigenaarspaar Willem en Betsie Middelburg doet dat niet door uitgebreid terug te blikken, maar door vooruit te kijken.

In een nieuw en ruimer pand, op een nieuwe locatie, stomen ze hun zoon John (23) klaar voor de overname van het bedrijf. Hij was er vanaf zijn 15e al dagelijks te vinden en volgde in de afgelopen jaren opleidingen voor 2e monteur en detailhandel. Automat is een autoshop met een zeer uitgebreid assortiment auto- en crossmotor accessoires (in totaal 400 m2 showroom) en onderscheidt zich met een hoge mate van service. Artikelen zoals ruitenwissers, wieldoppen, accu’s en Thule dakdragers worden gratis gemonteerd.

De montagewerkzaamheden zijn in de loop der jaren zelfs uitgegroeid tot een complete garage, waar alle reparaties en andere werkzaamheden aan auto’s worden verricht: grote en kleine beurten, accu’s, banden, uitlaten, elektronica, noem maar op. In de 200 m2 grote garage zijn 4 werkplekken en de brug is geschikt voor campers. Ook is er een ruime stalling voor zomer- en winterbanden, waar ook collega-bedrijven gebruik van maken, en een washal met diverse mogelijkheden, waaronder osmosewater.

Verhuizing

Het bedrijf ging in 1990 van start aan de Overcingellaan, vlakbij het station. Tot vorig jaar, toen het pand moest wijken voor de Florijn-as. Aanvankelijk waren de eigenaars niet zo blij met de gedwongen verhuizing, want de oude plek was een begrip in Assen. Maar nu ze even verderop aan de Fokkerstraat zitten in een nagelnieuw pand, op een goed bereikbare locatie met ruime parkeermogelijkheden, ruim 3000 m2 terrein, een grotere werkplaats en toekomstige uitbreidingsmogelijkheden, gaan ze er helemaal voor.

De reacties van de klanten zijn positief en de bedrijvigheid neemt toe. En dat moet ook, want de nieuwe generatie John Middelburg moet er een toekomst opbouwen, samen met twee monteurs en zijn ouders en opa die hem ondersteunen. Automat heeft in totaal 20 vestigingen in heel Nederland. De Asser vestiging is een begrip in de Drentse hoofdstad, vooral vanwege de service en de gemoedelijke sfeer in de winkel, waar je altijd even binnen kunt stappen en een praatje kunt maken.

Goed advies

Omdat iedereen er zowel verkoper als monteur is, kun je er altijd een goed advies krijgen. En moet je even wachten in verband met een installatie of een reparatie, dan staat de koffie klaar (en de legotafel voor de kinderen). Al kom je soms niet eens aan de koffie toe, bij het maken van een rondje door de winkel en de enorme hoeveelheid accessoires, variërend van wieldoppen tot dakkoffers van het gerenommeerde merk Thule.