Bandenwissel Assen

img

Bandenwissel 

Een autoband is het enige raakvlak wat uw auto met de weg heeft. U wilt daarom altijd met de goede set banden de weg op, voor uw eigen veiligheid, maar ook die van uw medeweggebruikers. Het zomer- en winterseizoen hebben elk een eigen type band. Daarom doen ieder voor- en najaar 3,2 miljoen Nederlanders de bandenwissel. Wilt u ook voldoende grip op uw banden behouden? Plan dan tijdig uw bandenwissel in Assen. Voor de bandenopslag kunt u ook terecht bij ons.

Voor de bandenwissel betaalt u € 30,-  (band/velg comb.) exclusief opslag.  

Zomerbanden

In de zomer lopen de temperaturen vaak op tot boven de 30 graden. De gouden regel die wij hanteren is: wissel naar zomerbanden als de temperaturen oplopen tot boven de 7 graden. Wilt u in zomerse omstandigheden veilig blijven rijden, dan raden wij aan om in het voorjaar te wissel naar zomerbanden. Zomerbanden hebben namelijk minder inkepingen in het profiel, waardoor de band harder blijft en u een kortere remweg heeft. Wat zomerbanden voor u betekenen met hogere temperaturen:

 • Grip op de weg
 • Kortere remweg
 • Minder slijtage aan de banden
 • Minder brandstofverbruik
 • Minder kans op slipgevaar

Winterbanden

Met nat en koud weer raden wij bij Automat Assen aan om te wisselen naar winterbanden. Dit is vaak al in de herfstperiode. Winterbanden hebben een profiel met zigzag geplaatste inkepingen, waardoor u bij nat weer een betere waterafvoer heeft en dus meer grip op de weg. Bij koude temperaturen blijft het rubber flexibel waardoor u minder slijtage heeft en een betere wegligging. Met winterbanden geniet u van de volgende voordelen tijdens winterweer:

 • Kortere remweg bij kou of slechte weersomstandigheden 
 • Betere wegligging bij kou of slechte weersomstandigheden
 • Meer grip op de weg en minder kans op slipgevaar

All seasons banden

All seasons banden kunt u het hele jaar door gebruiken. Door de profielopbouw en materiaalsamenstelling kunnen deze banden namelijk goed presteren onder bijna alle weersomstandigheden. De autobanden beschikken over belangrijke kenmerken van zowel zomer- als winterbanden. De voordelen van all seasons banden:

 • Goede prestaties bij bijna alle weersomstandigheden
 • Geen bandenwissel
 • Levensduur gelijk aan zomer- als winterbanden
 • Geschikt wanneer u onder de 15.000 km/jaar rijdt

Wij raden all seaons banden aan als u minder afhankelijk bent van uw auto. Deze banden zijn namelijk niet geschikt voor extremere weersomstandigheden. Rijdt u meer dan 15.000 km per jaar, kies dan voor zomer- of winterbanden.

Bandenopslag Assen

Voor de bandenopslag betaalt u € 25,- per seizoen.

Als u uw banden- en/of wielenset thuis opslaat, kan het zijn dat de velgen niet verzekerd zijn onder de inboedel. Omdat het een onderdeel van de auto betreft valt deze onder de autoverzekering. Wilt u uw velgen veilig en vertrouwd opslaan, kies dan voor de opslag bij Automat Assen. Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op.

 


Meer informatie of een afspraak inplannen?