Lambdasonde vervangen

Lambdasonde

Een lambdasonde is een sensor die zich op plekken op de uitlaat bevindt. De lambdasonde meet het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen, waardoor het brandstof gehalte constant kan worden gecontroleerd en op tijd kan worden bijgesteld als dat nodig is. Helaas kan een lambdasonde ook kapot gaan.

Wanneer moet mijn lambdasonde vervangen worden?

Een lambdasonde kan door ouderdom of verkeerde brandstof kapot gaan. Gevolgen van een kapotte lambdasonde zijn dat de auto veel meer brandstof gebruikt en schade aan de motor kan oplopen. Dat willen we natuurlijk niet en daarom is het belangrijk om deze op tijd te laten vervangen.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van de lambdasonde?

Bij Automat Assen ontvangt u vooraf een prijsspecificatie, waarin alle kosten voor het vervangen van de lambdasonde zijn meegenomen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan.

Hoe werkt dat: de lambdasonde vervangen?

Als u zelf het vermoeden heeft dat de lambdasonde niet meer naar behoren werkt of uw auto wordt uitgelezen waarbij blijkt dat de lambdasonde vervangen moet worden, dan is het van belang dat u de lambdasonde verwijderd. Dat kan vrij eenvoudig door het stekkertje los te koppelen en de lambdasonde uit de uitlaat te draaien. Wij raden u aan dit over te laten aan een monteur, die u helpt bij het vervangen van de lambdasonde. Maak hiervoor een afspraak bij Automat Assen.

 


Is uw auto toe aan een nieuwe lambdasonde of wilt u meer informatie?