All season banden

Banden

All season banden, of ook wel all weather banden genoemd, kunnen een goed alternatief zijn, omdat bandenwissels hierbij niet nodig zijn. Daarnaast heeft u gedurende het hele jaar voldoende grip.

Wanneer zijn all season banden geschikt?

All season banden zijn een goed alternatief als u voornamelijk in Nederland rijdt en niet afhankelijk bent van uw auto. Dankzij de opbouw van het profiel en de samenstelling van het materiaal van de band passen all season banden zich gemakkelijk aan aan het Nederlandse klimaat. Bedenk u wel goed dat all season banden altijd een midden oplossing zijn. Deze banden hebben zachter rubber dan zomerbanden en harder rubber dan winterbanden. Als u veel auto rijdt of jaarlijks op wintersport gaat, dan is het altijd nog beter om voor aparte zomerbanden en winterbanden te gaan.

Welk profiel moeten all season banden hebben?

De profieldiepte van een band is standaard 6 tot 7 millimeter. Bij een profieldiepte van minder dan 1,6 millimeter is het wettelijk verboden om nog door te rijden. Uit voorzorg en veiligheid adviseren wij u daarom om uw banden alvast te verwisselen bij een profieldiepte van 2 millimeter. Zo voorkomt u problemen en garandeert u uw eigen veiligheid. Als u niet weet wat de profieldiepte van uw banden is, dan is dat uiteraard geen probleem. Automat Assen controleert de profieldiepte van uw banden altijd voordat deze verwisseld worden. Zo weet u zeker dat uw band wordt verwisseld als het nodig is.

Zorg dat u goed voorbereid op weg gaat!

 


Wilt u meer informatie?