airco-service

Airco service 

Airco service Assen? U bent van harte welkom in onze werkplaats! In onze werkplaats wordt uw airco optimaal onderhouden, of het nu om de airco van uw auto of camper gaat!

Wij onderhouden uw airco al vanaf € 90,-* inclusief btw.
*Exclusief eventuele reparaties en koudemiddel

Airco onderhoud Assen

De airco draagt zowel in de zomer- als in de winterperiode bij aan uw comfort en veiligheid. In de zomer koelt de airco uw auto. In de winter ontwasemt de airco uw ruiten zodat u goed zicht heeft op de weg. Het is daarom belangrijk dat u het hele jaar door een goed werkende airco heeft.

Zomerperiode

In de zomer loopt het soms op tot temperaturen boven de 30 graden en in de auto zelfs boven de 35 graden. Bij zulke temperaturen reageert een bestuurder 20 procent trager. De airco draagt dus bij aan een snel reactievermogen.

Winterperiode

Door een te hoge luchtvochtigheid ontstaat er condens in uw auto, hierdoor beslaan uw autoruiten. Dit gebeurt voornamelijk in de winter, het is daarom belangrijk dat ook in deze periode de airco optimaal werkt. Door airco gebruik zit er namelijk minder vocht in de lucht waardoor u schonere ramen heeft.

Airco service Assen

Koelt uw airco niet meer of heeft u last van muffe geurtjes? Bij Automat Assen bieden wij een complete airco service aan. Dit houdt in dat wij een airco controleren, het koudemiddel bijvullen en een airco reiniging uitvoeren.

Airco check en koudemiddel

Bij regelmatig gebruik van uw airco verliest het systeem gemiddeld 10 procent koudemiddel per jaar. Als het koudemiddel niet wordt bijgevuld, koelt de airco niet meer. Daarnaast smeert koudemiddel alle draaiende onderdelen. Mocht het systeem drooglopen, dan heeft u als gevolg hoge reparatiekosten. Bij een airco service controleren wij het systeem op lekkages en de koeling en vullen wij het koudemiddel bij. Doe daarom jaarlijks een airco service Assen, eventueel in combinatie met een kleine of grote onderhoudsbeurt.

Airco reiniging

Wanneer uw airco een lange tijd geen onderhoudsbeurt meer heeft gehad, zal niet alleen de werking minder worden. Bacteriën nestelen zich in de ventilatiekanalen waardoor er een muffe lucht in uw auto ontstaat. Naast dat een muffe geur oncomfortabel is, zijn bacteriën niet bevorderlijk voor de gezondheid van de inzittenden. Laat daarom uw aircosysteem jaarlijks controleren en reinigen.

Plan nu snel een airco service in en ga het hele jaar door veilig de weg op! 


Meer informatie of een afspraak inplannen?