APK keuring Assen

APK keuring

Moet uw auto binnenkort weer voor de APK? Kom langs Automat Assen voor een snelle en betrouwbare keuring in Assen en omstreken. Wij helpen u weer snel, maar veilig de weg op!  

 

Wat is de APK keuring?

De Algemene Periodieke Keuring, ook wel APK keuring genoemd, is een wettelijk verplichte keuring in Europa. Om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen, wordt uw auto op een aantal essentiële punten gecontroleerd. Dit is op basis van de officiële regelgeving van het RDW. Hierbij kunt u denken aan: autobanden, remmen, verlichting en schokdempers. Ter bescherming van het milieu controleren wij uw auto op uitlaatgassen en eventuele lekkages.

Zonder een geldige APK mag u de weg niet op. Doet u dit wel, dan kunt u een boete krijgen van het RDW en de politie. Naast een flinke boete, keert de verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit bij een ongeluk. Het is daarom van belang dat u weet wanneer uw auto gekeurd moet worden. Wanneer en hoe vaak uw auto gekeurd moet worden, hangt af van de leeftijd van uw auto. We helpen u hier graag bij.

 

Wanneer en hoe vaak een APK keuring?

Heeft uw auto nog niet eerder een APK keuring gehad? In onderstaande schema kunt u zien wanneer uw auto voor het eerst APK gekeurd moet worden. Als u al eerder een APK keuring heeft gehad, maar niet weet wanneer de vervaldatum is, dan kunt u dit hier controleren: APK check Assen.

 

 

Voertuigsoort Datum 1e toelating Brandstofsoort Wanneer APK? (voor vervaldatum APK)
Personenauto’s (tot en met 3.500 kg) en lichte bedrijfsauto’s (tot en met 3.500 kg)​ Na 1 januari 2005 Benzine, alcohol en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar​

 

Keuringsrapport

Na het keuren van uw auto, ontvang u een keuringsrapport waar de reparatie-, afkeur- en adviespunten op staan. Als de keurmeester alleen adviespunten heeft opgegeven, dan is de auto niet afgekeurd. Wel zijn dit mankementen die binnenkort gerepareerd of vervangen moeten worden. Staan er wel afkeurpunten op het rapport? Dan kunnen wij dit in vrijwel alle gevallen repareren voor u. Voordat wij dit doen nemen wij contact met u op. U komt nooit voor onaangename verrassingen te staan.

 

APK keuring bij Automat Assen

Wij verzorgen een compleet professionele APK keuring voor u. U kunt met alle merken en type auto’s bij ons terecht, of het nu gaat om een jong gebruikte auto of een wat oudere auto. Bij ons zijn de afspraken helder en duidelijk. Wij vinden het belangrijk dat de klant met een goed en tevreden gevoel de weg weer op gaat. Plan vandaag nog een APK keuring in Assen! Heeft nog vragen over de keuring? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

 

Combineer de APK met een onderhoudsbeurt

De APK keuring blijft een momentopname. Het geeft inzicht in de staat van uw auto op het moment van de keuring. De APK geeft u dus geen garantie voor een jaar zorgeloos rijden. Daarom adviseren wij om de APK met een onderhoudsbeurt te combineren. Meer weten over onze onderhoudsbeurt? Hier leest u meer over groot onderhoud bij Automat Assen.

 


Is uw auto toe aan de APK of wilt u meer informatie?