Distributieriem vervangen

Distributieriem

Wanneer de distributieriem niet tijdig wordt vervangen kunnen reparatie kosten hoog oplopen. In enkele gevallen is de distributieriem helemaal niet meer te repareren. Dat wilt u natuurlijk voorkomen!

Wanneer moet een distributieriem vervangen worden?

De termijn voor het vervangen van de distributieriem staat exact beschreven in het onderhoudsboekje van uw auto. Als dit aantal kilometers nog niet is gereden, maar er is wel een aantal jaren verstreken, dan is het ook aan te raden om de distributieriem alsnog te vervangen om onnodige kosten te voorkomen. Als richtlijn kunt u aanhouden dat de distributieriem vervangen moet worden bij 60.000 tot 120.000 gereden kilometers of om de vijf jaar.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van de distributieriem?

Bij Automat Assen ontvangt u vooraf een prijsspecificatie, waarin alle kosten voor het vervangen van de distributieriem zijn meegenomen. Zo komt u niet voor financiƫle verrassingen te staan.

Hoe werkt dat: een distributieriem vervangen?

Als uw distributieriem vervangen moet worden, dan maakt u een afspraak bij Automat Assen. Bij het vervangen van uw distributieriem controleert de monteur ook de balans as riem en de multi V (rib) riemen set. Het komt wel eens voor dat deze riemen ook vervangen moeten worden, omdat deze versleten zijn (ze lopen vaak gelijk aan de distributieriem). Omdat de monteur op dat moment het motorblok al open heeft liggen is het gemakkelijker om de reparatie direct te doen, i.p.v. een extra afspraak te maken. Dit scheelt u in de kosten!

Daarnaast is de kans op problemen groter dan bij het vervangen van alle onderdelen tegelijk. Uiteraard informeren we hier altijd over en zonder uit goedkeuring voeren we geen extra werkzaamheden uit. Let dan wel op dat de kosten voor twee aparte afspraken hoogstwaarschijnlijk hoger worden.


Moet u distributieriem vervangen worden of wilt u meer informatie?